Omgeving

[sstoggles]

 

[sstoggle title=”Deltapark Neeltje Jans”]De leukste waterattracties vind je bij Deltapark Neeltje Jans…

Deltapark Neeltje Jans, het leukste waterpark van Nederland! Een gezellig dagje uit met familie of vrienden? Kom dan naar het leukste pretpark van Zeeland. Hier kan de hele familie zich een dag lang vermaken. Bij Neeltje Jans kun je alles leren over water en ermee spelen.

Kom de zeehondenshow bekijken, glijden van de waterglijbaan, spetteren op de waterspeelplaats of loop eens door de grote walviswereld en trotseer een orkaanstorm! Even uitrusten? Neem dan plaats in het gezellige restaurant.

http://www.neeltjejans.nl/
[/sstoggle]

[sstoggle title=”Terra Maris- Museum voor Natuur en Landschap”]

Terra Maris is een museum voor natuur en landschap van Zeeland, gevestigd in Oostkapelle in de voormalige orangerie van kasteel Westhove. Het museum ligt aan de Manteling van Walcheren, slechts 750 meter van het strand. Het museum is de opvolger van het Zeeuws Biologisch Museum, dat in 2004 door Het Zeeuwse Landschap werd overgenomen. Bij het museum hoort een landschapstuin van 2,5 ha, waarin verschillende landschapstypes worden gepresenteerd. Er is een museumcafé en een museumwinkel.

www.terramaris.nl

[/sstoggle]

 

[sstoggle title=”Rondvaart en bezoek Veere”]

Weleens in het mooiste stadje van Nederland geweest? Natuurlijk zult u zeggen, dat u zeker al eens een keertje heeft bezocht! Veere, het culturele stadje met zijn grote Dom, de Schotse Huizen en zijn prachtige Stadhuis en de gezellige terrassen op de Markt. Naast deze gezellige activiteiten vinden er vanuit Veere dagelijks rondvaarten plaats. De reguliere vaartochten starten op 1 mei en eindigen op 30 september.

www.rondvaartveere.nl

[/sstoggle]

[sstoggle title=”Natuurgebied Oranjezon”]

Het duingebied behoort tot de jonge duinen die tussen 1200 en 1700 werden gevormd. Vanaf de zeereep waar veel helm groeit gaat de vegetatie geleidelijk over in duindoornstruweel. Meer landinwaarts groeien soorten als meidoorn, egelantier en bramen. Nog verder landinwaarts gaan duingraslanden en struweel- en bosvegetaties over in natuurlijk loofbos in de binnenduinrand. Midden in het gebied ligt een dennenbos.

Om het gebied te betreden dient u een toegangsbewijs te kopen (1 euro) bij de entree van het gebied. Donateurs van Stichting Het Zeeuwse Landschap en andere provinciale Landschappen hebben gratis toegang.

http://www.hetzeeuwselandschap.nl/terreinen.php?id=9&tid=12

[/sstoggle]

[sstoggle title=”Natuurgebied de Manteling”]

De Manteling van Walcheren strekt zich uit vanaf Domburg tot de Veersegatdam.
Het is een uniek natuurgebied dat bestaat uit strand, duin, binnenduinrandbossen, vroongebieden en diverse waterpartijen.
De totale grote is c a. 750 h a. Het gehele gebied valt onder de beschermende status van de Natuurbeschermingswet.
Staatsbosbeheer heeft hiervan 130 h a in eigendom en beheer.
Het betreft de voormalige buitenplaatsen Westhove, Berkenbos, Duinbeek, Eikenoord en Randduin met het daarvoor gelegen duingebied en de eendenkooi Slikkenbosch.

www.de manteling.nl

[/sstoggle]

[sstoggle title=”Middelburg”]

Middelburg is een gezellige provinciestad gelegen in het midden van Walcheren. Tijdens de VOC tijd was Middelburg een zeer welvarende stad wat nog goed te zien is aan de vele fraaie gebouwen in de stad. Middelburg heeft ook vele gezellige eetgelegenheden en terrassen en het is er gezellig om te winkelen.

Begin een bezoek aan Middelburg met een stadswandeling onder leiding van een gids van de Tourist Shop. Of koop hier een boekje met  stadswandelingen en ga er zelf op uit! Deze wandelingen laten u zien waar beroemde Middelburgers hebben gewoond, tonen u de sporen van de Tweede Wereldoorlog of het maritieme verleden van Middelburg. Vertrek vanaf de Drvkkery aan de Markt.

www.uitinmiddelburg.nl

[/sstoggle]

[sstoggle title=”Het Arsenaal, piratenpark en Zeeaquarium Vlissingen”]

Van het bovendek tot in het donkere ruim, is in dit zeeroversnest aan het Vlissingse waterfront voor jong en oud van alles te beleven! Het Arsenaal laat je zien hoe het leven er aan toe ging in de tijd van de piraten.

Het Arsenaal heeft tevens een uitgebreide collectie Noordzeevissen in schitterende aquaria. Hier kun je zelfs de haaien en roggen aaien.

www.arsenaal.com

[/sstoggle]

[/sstoggles]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *