Voorjaarsrondje groencommissie met gemeente

Voorjaarsrondje groencommissie met gemeente

Voorjaarsrondje groencommissie met gemeente

Donderdag 21 april hebben we een mooi groenrondje gemaakt met Wilmar (gemeente). Er is veel gebeurd deze winter, eigenlijk bijna alles van onze rondganglijst. Het park lag er voorbeeldig bij ondanks het graafwerk voor de drainage.

Voorlopig zijn we klaar met kappen. Alleen bij Donald Duck is een esdoorn blijven staan waar wel een kapvergunning voor was. Die zal er de komende winter uitgehaald worden.

De nadruk zal bij volgende rondes komen te liggen op het afzetten van uitgegroeide struiken die andere begroeiing hinderen – grote hazelaars in de buurt van jonge bomen bijvoorbeeld. Zodat er een goed evenwicht komt tussen bomen die blijven en heesters die voor onderbegroeiing moeten zorgen. Die hazelaars lopen na het terugzetten gewoon weer uit.

viburnum

Viburnum

Punt van zorg zijn de kornoeljes en viburnums die zo uitgegroeid zijn dat ze topzwaar omkukelen en dan afsterven. Ook die zullen in een volgende ronde  afgezet worden om zo weer uit te kunnen groeien.

Een ander puntje van aandacht was de beplanting tussen Philene en Rarahan. Het heeft geen zin om rond de boom te planten, want daar blijft de fallopia een lastpak. Deze wordt elke keer meegemaaid zodat hij niet groter kan worden dan wat er in een week aangroeit.
Voorstel is nu om in de zichtlijn tussen Philene en Rarahan in, maar voor de boom wat struiken aan te planten. Wanneer dat gaat gebeuren, is onbekend.

Elselot, groencommissie

 

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.