Herinrichting duinovergang bij Duinoord

Herinrichting duinovergang bij Duinoord

Herinrichting duinovergang bij Duinoord

Nadat de 2 andere duinovergangen vanaf de Vroonweg al eerder waren opgeknapt, is nu de overgang bij Duinoord aan de beurt. De duinovergang zal worden uitgevoerd in gele betonplaten tot aan het strand. Een groot gedeelte van de huidige verharding zal blijven zitten, de betonplaten gaan hierop.

De trap naar de uitkijktoren wordt compleet vervangen. Bovenaan de trap, worden wat struiken gerooid zodat er ook wat extra ruimte voor een zitplek ontstaat.

Daarnaast zal ook de verkeersituatie onderaan de duinovergang aangepast. Er kwamen regelmatig gevaarlijke situaties voor op deze ‘shared space’. Fietsers komen met een vaart de helling van de dijk af en zien dan niet op tijd dat er voetgangers van de duinovergang komen. In de huidige situatie zijn wat hekwerken geplaats die de fietsers moeten afremmen en uitwijken. 

In de nieuwe situatie wordt de aansluiting van de duinovergang afgebogen naar het plein. De helling wordt ook afgebogen.  Zo worden we een direct conflict met de (hardrijdende) fietsers voorkomen.

In overleg met Rijkswaterstaat is besloten om de hekwerken terug aan te brengen om de snelheid van de fietsers af te remmen en te voorkomen dat auto’s de helling op gaan. 

Er wordt bovendien een extra lichtmast geplaatst bij de hekwerken, wat ook bijdraagt aan de veiligheid.

Door de uitbuigingen ontstaat een middenberm die zal worden ingeplant met met een haag o.i.d. Een vast hekwerk in de middenberm zorgt voor een goede geleiding van de voetgangers naar het plein.

Het groen wordt waar mogelijk behouden.

Ontwerptekening: Ontwerp duinoverg duinoord 070622-a

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.